IJs met warm stroop­fruit


Ingrediënten
  • 2 handperen
  • 2 appels
  • 2 eetlepels boter
  • 5 eetlepels fruitstroop rinse appel (pot a 340 g)
  • 3 eetlepels rozijnen
  • ½ zakje hazelnoten (a 75 g)
  • ½ sinaasappel (uitgeperst)
  • 8 bolletjes vanilleroomijs
Bereiding:
  • Schil de peren en appels en ontdoe van het klokhuis.
  • Snijd ze in stukjes.
  • In koekenpan boter verhitten en het fruit 5 min. zachtjes bakken.
  • Voeg  de stroop toe en verwarm 3 min. zachtjes al roerend.
  • Rozijnen, noten en sinaasappelsap toevoegen en het geheel nog 5 min. zachtjes laten koken.
  • Verdeel het ijs over vier borden.
  • Warm stroopfruit ernaast scheppen.

Populaire posts van deze blog

Chocoladesoesjes ijs met witte chocolade recept

Perziken met ijs

Sorbet met vers fruit