Perziken met ijs
Ingrediënten
- ½ liter vanilleroomijs (bak a 1 liter)
- 10 cantuccinikoekjes (pak 150 g)
- 100 ml Vin Santo Tegrino (rode wijn)
- 2 el suiker
- 1 vanillestokje (zakje 15 g)
- 1 blik perziken op lichte siroop (ca. 410 g)
- Neem het ijs 20 min. van tevoren uit de diepvries.
- Bewaar 4 cantuccinikoekjes, breek de rest in stukjes of verkruimel met de deegroller.
- Schep door het ijs.
- Doe het ijs in een afgesloten bak en bevries minstens 1 uur opnieuw.
- Breng de wijn met de suiker al roerend aan de kook.
- Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit.
- Voeg eerst het merg en daarna het sap van de perziken toe aan de wijn.
- Laat het kookvocht 10 min. op hoog vuur tot siroopdikte inkoken.
- Schep de perziken op een bord met een bolletje ijs ernaast.
- Schenk de siroop erover en garneer met de achtergehouden cantuccini.