Perziken met ijs


Ingrediënten
  • ½ liter vanilleroomijs (bak a 1 liter)
  • 10 cantuccinikoekjes (pak 150 g)
  • 100 ml Vin Santo Tegrino (rode wijn)
  • 2 el suiker
  • 1 vanillestokje (zakje 15 g)
  • 1 blik perziken op lichte siroop (ca. 410 g)
Bereiding:
  • Neem het ijs 20 min. van tevoren uit de diepvries.
  • Bewaar 4 cantuccinikoekjes, breek de rest in stukjes of verkruimel met de deegroller.
  • Schep door het ijs.
  • Doe het ijs in een afgesloten bak en bevries minstens 1 uur opnieuw.
  • Breng de wijn met de suiker al roerend aan de kook.
  • Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit.
  • Voeg eerst het merg en daarna het sap van de perziken toe aan de wijn.
  • Laat het kookvocht 10 min. op hoog vuur tot siroopdikte inkoken.
  • Schep de perziken op een bord met een bolletje ijs ernaast.
  • Schenk de siroop erover en garneer met de achtergehouden cantuccini.
Tip: In plaats van perziken kunt u ook abrikozen gebruiken.

Populaire posts van deze blog

Chocoladesoesjes ijs met witte chocolade recept

Sorbet met vers fruit