Blanco de verano-sorbet
Nodig:
Diepvriesbak
Ingrediënten
- 1 zakje groene thee
- 150 ml vloeibare honing
- 300 ml droge witte wijn
- 150 ml bruisend bronwater
- 1 citroen (schoongeboend)
- Doe het theezakje in een kom met 150 ml kokendheet water en laat 3 min. trekken.
- Haal het zakje eruit. Roer de honing door de thee tot deze tis opgelost.
- Voeg de wijn en het bronwater toe.
- Rasp de gele schil van de citroen erboven.
- Pers de vrucht uit, voeg sap naar smaak toe en roer door.
- Doe het mengsel in de diepvriesbak, zet in de diepvries en roer een paar keer per uur goed door.
- Haal na 2 uur uit de diepvries en serveer.
- Lekker met bijvoorbeeld sinaasappel- en grapefruitpartjes.
Tip:
Staat het ijs langer dan 2 uur in de vriezer? Maal het voor gebruik kort fijn in een keukenmachine.