Blan­co de ver­a­no-sor­bet


Nodig:
Diepvriesbak

Ingrediënten
  1. 1 zakje groene thee
  2. 150 ml vloeibare honing
  3. 300 ml droge witte wijn
  4. 150 ml bruisend bronwater
  5. 1 citroen (schoongeboend)
Bereiding:
  • Doe het theezakje in een kom met 150 ml kokendheet water en laat 3 min. trekken.
  • Haal het zakje eruit. Roer de honing door de thee tot deze tis opgelost.
  • Voeg de wijn en het bronwater toe.
  • Rasp de gele schil van de citroen erboven.
  • Pers de vrucht uit, voeg sap naar smaak toe en roer door.
  • Doe het mengsel in de diepvriesbak, zet in de diepvries en roer een paar keer per uur goed door.
  • Haal na 2 uur uit de diepvries en serveer.
  • Lekker met bijvoorbeeld sinaasappel- en grapefruitpartjes.

Tip:
Staat het ijs langer dan 2 uur in de vriezer? Maal het voor gebruik kort fijn in een keukenmachine.

Populaire posts van deze blog

In­di­aas ijs met kar­de­mom

Dame blanche met slagroomijs

Perziken met ijs