Indiaas ijs met kardemom
Ingrediënten:
- 1 blik gecondenseerde melk (met suiker (397 g))
- 200 ml melk
- 1 theelepel gemalen kardemomvruchten
- 125 ml slagroom
- 2 eetlepels amandelschaafselzet producten op mijn lijst
- Keukenspullen
- plasticfolie
- puntvormige ijslollyvormen (à 75 ml)
- Breng in een pan met dikke bodem de gecondenseerde melk met de gewone melk en de kardemom aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken; roer het regelmatig door.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 15 minuten afkoelen, klop het regelmatig door met een garde om velvorming te voorkomen.
- Klop in een kom de slagroom lobbig.
- Schep de slagroom door het melkmengsel.
- Vul de ijslollyvormen met het mengsel.
- Sluit de vormen met het dekseltje en het stokje.
- Laat de ijsjes in circa 4 uur bevriezen.
- Haal de ijsjes 15-20 minuten voor het opdienen uit de vriezer, zodat ze iets zachter worden.
- Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
- Keer de ijsjes op bordjes en strooi er het amandelschaafsel over.