In­di­aas ijs met kar­de­mom


Ingrediënten:
  • 1 blik gecondenseerde melk (met suiker (397 g))
  • 200 ml melk
  • 1 theelepel gemalen kardemomvruchten
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels amandelschaafselzet producten op mijn lijst
  • Keukenspullen
  • plasticfolie
  • puntvormige ijslollyvormen (à 75 ml)
Bereiding:
  • Breng in een pan met dikke bodem de gecondenseerde melk met de gewone melk en de kardemom aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken; roer het regelmatig door.
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 15 minuten afkoelen, klop het regelmatig door met een garde om velvorming te voorkomen.
  • Klop in een kom de slagroom lobbig.
  • Schep de slagroom door het melkmengsel.
  • Vul de ijslollyvormen met het mengsel.
  • Sluit de vormen met het dekseltje en het stokje.
  • Laat de ijsjes in circa 4 uur bevriezen.
  • Haal de ijsjes 15-20 minuten voor het opdienen uit de vriezer, zodat ze iets zachter worden.
  • Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
  • Keer de ijsjes op bordjes en strooi er het amandelschaafsel over.

Populaire posts van deze blog

Chocoladesoesjes ijs met witte chocolade recept

Perziken met ijs

Sorbet met vers fruit