Luchtig koffie-ijs


Nodig:
  • Keukenspullen
  • plasticfolie
  • hittebestendige beslagkom
Ingrediënten:
  1. 4 eieren (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))
  2. 100 g donkere basterdsuiker
  3. 100 ml espressokoffie (afgekoeld)
  4. 1 eetlepel koffielikeur (Gall&Gall)
  5. 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
  6. 12 Cantuccinikoekjes (Italiaanse amandelkoekjes)
Bereiding:
  • In een ruime pan een flinke laag water aan de kook brengen.
  • Klop in een hittebestendige kom de dooiers met de suiker, espresso en likeur met een mixer los.
  • De kom boven het kokende water hangen en het mengsel blijven kloppen tot de massa dik en schuimig wordt.
  • De kom uit de pan nemen en de massa ca. 1 uur laten afkoelen.
  • Mascarpone loskloppen en luchtig door het espresso-dooiermengsel scheppen.
  • Het mengsel in koffiekopjes of stevige glazen scheppen en deze 2 uur afgedekt in diepvries zetten. Cantuccini apart als 'lepeltje' erbij geven.

Populaire posts van deze blog

In­di­aas ijs met kar­de­mom

Dame blanche met slagroomijs

Perziken met ijs