Luchtig koffie-ijs
Nodig:
- Keukenspullen
- plasticfolie
- hittebestendige beslagkom
- 4 eieren (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))
- 100 g donkere basterdsuiker
- 100 ml espressokoffie (afgekoeld)
- 1 eetlepel koffielikeur (Gall&Gall)
- 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
- 12 Cantuccinikoekjes (Italiaanse amandelkoekjes)
- In een ruime pan een flinke laag water aan de kook brengen.
- Klop in een hittebestendige kom de dooiers met de suiker, espresso en likeur met een mixer los.
- De kom boven het kokende water hangen en het mengsel blijven kloppen tot de massa dik en schuimig wordt.
- De kom uit de pan nemen en de massa ca. 1 uur laten afkoelen.
- Mascarpone loskloppen en luchtig door het espresso-dooiermengsel scheppen.
- Het mengsel in koffiekopjes of stevige glazen scheppen en deze 2 uur afgedekt in diepvries zetten. Cantuccini apart als 'lepeltje' erbij geven.