Ingrediënten ½ liter vanilleroomijs (bak a 1 liter) 10 cantuccinikoekjes (pak 150 g) 100 ml Vin Santo Tegrino (rode wijn) 2 el suiker 1 vanillestokje (zakje 15 g) 1 blik perziken op lichte siroop (ca. 410 g) Bereiding: Neem het ijs 20 min. van tevoren uit de diepvries. Bewaar 4 cantuccinikoekjes, breek de rest in stukjes of verkruimel met de deegroller. Schep door het ijs. Doe het ijs in een afgesloten bak en bevries minstens 1 uur opnieuw. Breng de wijn met de suiker al roerend aan de kook. Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg eerst het merg en daarna het sap van de perziken toe aan de wijn. Laat het kookvocht 10 min. op hoog vuur tot siroopdikte inkoken. Schep de perziken op een bord met een bolletje ijs ernaast. Schenk de siroop erover en garneer met de achtergehouden cantuccini. Tip: In plaats van perziken kunt u ook abrikozen gebruiken.