Ingrediënten: 1 blik gecondenseerde melk (met suiker (397 g)) 200 ml melk 1 theelepel gemalen kardemomvruchten 125 ml slagroom 2 eetlepels amandelschaafselzet producten op mijn lijst Keukenspullen plasticfolie puntvormige ijslollyvormen (à 75 ml) Bereiding: Breng in een pan met dikke bodem de gecondenseerde melk met de gewone melk en de kardemom aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken; roer het regelmatig door. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 15 minuten afkoelen, klop het regelmatig door met een garde om velvorming te voorkomen. Klop in een kom de slagroom lobbig. Schep de slagroom door het melkmengsel. Vul de ijslollyvormen met het mengsel. Sluit de vormen met het dekseltje en het stokje. Laat de ijsjes in circa 4 uur bevriezen. Haal de ijsjes 15-20 minuten voor het opdienen uit de vriezer, zodat ze iets zachter worden. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Keer de ijsjes ...